Wat is Bianchi Trofee?

Voor mensen die nog nooit van de Bianchi Trofee gehoord hebben, wil ik hier graag even uitleggen waar de Bianchi Trofee voor staat en hoe die ontstaan is.

logo_Bianchi_trofee

Wij, jawel wij, Picobello’s liggen aan de oorsprong van de Bianchi Trofee. Elk jaar komen wij met de bevriende clubs uit de streek samen om een kalender op te stellen. Dit om organisaties op dezelfde datum te vermijden. Nu begin dit jaar zaten we met enkele overblijvers (=plakkers ?) nog een trappistje te drinken toen we op het idee kwamen om alle 15 rally’s te groeperen onder 1 naam. Gezien onze relaties met de invoerder van Bianchi himself lag de naam en de keuze van Bianchi trofee natuurlijk voor de hand. Cyrille was akkoord en in een mum van tijd was alles in orde om bij de eerste rallye in Bodegem te kunnen starten : controlekaarten, affiches, strooibrieven, publiciteitsspandoeken, posters. Een heel pakket dat op een heel simpele manier van de ene organisatie naar de andere gaat.

Wie tien van de dertien organisaties bezoekt maakt kans op een prachtige Bianchi racefiets op maat. Daar bovenop voorzien we nog eens 100 prijzen om te verloten onder de andere deelnemers met 12 stempels. Bedoeling van dit alles ligt voor de hand : meer deelnemers op onze organisaties en deelnemersgemiddelde in de eigen club doen stijgen (waar we trouwens goed in geslaagd zijn !).

 

De organisaties zelf waren dit jaar zeker van een betere kwaliteit dan verleden jaar. Overal een goede bevoorrading. Uitstraling naar buiten toe heel professioneel. En wekelijks (wel ja toch bijna) een artikel in het Nieuwsblad met aankondiging van de volgende organisatie. Publicitair een opsteker !

Na alle organisaties volgde dus nog de apotheose : de slothappening. In onze Bianchitrommel zaten een 120-tal kanshebbers op de Bianchi-fiets en de meesten waren dan ook aanwezig. In totaal was er een 200-tal mensen die avond van de partij. De avond zelf verliep vlekkeloos : er was een discobar voor de ambiance – een interview met Dirk De Wolf en Willy Teirlinck en nadien volgde ‘le moment suprème’ : het verloten van de fiets. Nadat er al een 118 mensen hun troostprijs waren komen afhalen bleven er nog twee kandidaten over, waaronder Peter Van Laer. Tot onze grote spijt was de Bianchi fiets niet voor Peter maar voor een collega fietser van de Abdijspurters uit Ninove. Deze heer sprong een gat in het dak van de zaal en werd nadien natuurlijk blootgesteld aan een ceremonie protocollaire om u tegen te zeggen (fotosessie Het Nieuwsblad – onze website ). Donderdag 16 november stond er trouwens een prachtartikel in de eerder vermelde krant. Na de verloting kwam de ambiance toch nog op gang en werd er tot in de vroege uurtjes verder gevierd.

Ook in 2010 gaan we verder met de Bianchi trofee. Het opstarten in 2000 was heel hectisch en is in een heel korte tijd moeten gebeuren. Met zelfs een goed resultaat. Nu we iets meer tijd krijgen voor de voorbereiding moet dit in 2010 nog beter worden. Daarom willen we iedereen aansporen om alle Bianchi trofee data met stip aan te duiden in uw agenda. Peter miste de fiets met een neuslengte, misschien wordt het volgend jaar wel uw fiets.

In ieder geval : de afwezigen hadden dit jaar nog maar eens ongelijk !

 

Alle info betreffende de Bianchi Trofee vind je op BianchiTrofee.be

Facebook Picobello's

Blog @ Facebook